Husets historia

Huset byggdes i slutet av 1800-talet och totalsanerades under åren 1994 och 1995. Den dåvarande ägaren, tillika byggfirman, SSM renoverade hela huset inklusive stammar, stigare, tak, hiss, kök och badrum. Vissa lägenheter disponerades om genom att de stora paradvåningarna delades upp i flera mindre lägenheter. För att kunna genomföra detta byggdes de loftgångar som vetter mot innergården. Vinden byggdes ut och omfattar nu fem stycken lägenheter.

Vi som bor på Kungsholmsgatan 18 delar gården med medlemmarna i föreningen för Kungsholmsgatan 20 sedan den rustades upp. Innergården genomgick även den en renovering då det bland annat revs en brandmur, grävdes och dränerades, lade stenläggning och de träd och buskar som finns där nu planterades.

Fastigheten utrustades med bredband och kabel-tv via ComHem och alla medlemmar bereddes tillgång till ett eget källarförråd, gemensamt cykelförråd samt barnvagnsförvaring och tvättstuga. Många lägenheter är dock utrustade med egna tvättmaskiner.

Genom renoveringsbidrag kunde trapphuset handmålas av en dekorationsmålare för att så mycket som möjligt efterlikna originalet, något som vi som bor här är mycket stolta över och rädda om.

Idag är Kungsholmsgatan 18 ett mycket trevligt hus där vi bor med citypulsen runt hörnet med nära till restauranger, butiker och lokaltrafik men ändå med Kungsholmens stora grönområden på bara minuters promenadavstånd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.